fredag 24 juli 2009

Vine hopper

Kom precis hem till Academia, idag har vi varit på något som kallas för "Vine hopper tour".
Blev upphämtade av vår chaufför kl halv tio i morse och sedan har vi under dagen besökt sex olika vingårdar i området kring den norra delen av Stellenbosch. Det första stället vi besökte hette Bergkelder, en av de största vin producenterna i Syd Afrika. Här fick en guidad tur, vi blev bland annat visade vart de bevarar sina massiva vintunnor, fick ta del av hela vin processen, och tillsist fick vi gå ner i en källare där de lagrar vinflaskorna och där även provsmaka alla möjliga sorters vin. Bra start på dagen! Fast i Bergkelder produceras inte bara vin utan även Whiskey, Amarula samt en rad annat. Man har möjlighet att själv välja ut sitt vin och sedan låta det lagras i deras vinkällare efter eget önskemål för att sedan få flaskan hemskickad till sig.
Väldigt intressant, jag dricker ju knappt vin men det var faktiskt jätte spännande att få se processen in real life.
Vidare åkte vi upp bland bergen, naturen omkring Stellenbosch är helt sagolik. Vi åt lunch på en vingård som hette Delheim, vi valde att inte provsmaka vin här, det blev lite för mycket att provsmaka runt 6 sorters vin på varje gård. Men vyerna med alla vin rankar och bergen var tillräckligt mättande att kika på.

Om några veckor är det Vin festival här i Stellenbosch, då går alla vin odlingar i området ihop och ordnar en festival, ska bli spännande. I det här området (västra provinsen) finns runt 500 vingårdar varav 149 är runt Stellenbosch.

Nu är det dax att laga lite kvällsmat, schnitzel med brunris och sås står på menyn.

Ha en härlig fredags kväll

6 kommentarer:

  1. Hej hopp!
    Vad roligt att anti-vin-Petra har hamnat på detta ställe, då kanske man kan bjuda på en flarra när du kommer hem? =D Du verkar ha en jädrans koll på det i alla fall =) Många kramar!

    SvaraRadera
  2. Du är för söt lilla gumman! Det är så kul att läsa dina inlägg. :-) Angående middagen hos Louise kan jag meddela att hon skötte sig galant. Hon bjöd på enchiladas och sen glass, jordgubbar och Noblesse. Det var jättegott! :-) Det låter som att ni har det jättebra! Puss puss //Julia

    SvaraRadera
  3. Tjenare Petra! Kul att se att ni har funnit er till rätta med mycket vin och whisky? Kan kanske behövas efter en lång resa! Det verkar vara ett spännande ställe ni har hamnat på. Hoppas att du kommer att trivas både i den nya miljön och på kursen du ska gå! Jag hann ju inte komma och vinka av dej när du åkte, men du fixade det ändå eller hur? Ha det så bra och var rädd om dej så hörs vi snart igen! Kram Leif o Eva-Marie!!!

    SvaraRadera
  4. Åh det lät trevligt med lite vinprovning! Hur går det i skolan annars? Är det betydligt hårdare än hemma ;)
    Ikväll är det Strand Borgholm som väntar för mig, ska bli roligt, första för säsongen faktiskt =)
    Du förresten... Det här med skype.... Jag och Jullan pratade om det och vi kommer nog köra med Msn iafl. Man är ju alltid online där, tyvärr lyser du (lite väl ofta) med din frånvaro =(
    Ha det så bra gumman! Puss puss, Miss you

    SvaraRadera
  5. Hej dotter!

    Lät trevligt, bra att få lite kunskap i olika slags viner, det är aldrig fel att få njuta av ett gott vin och tips är alltid bra.Inget vidare väder här hemma faktiskt, börjar jobba i morgon efter 3 veckors semester och det ska bli jätte skönt.....så dygnet kan bli rätt igen.
    Puss från mamma

    SvaraRadera
  6. Inte ännu hunnit fixa skype men men det kommer =)//Puss linen

    SvaraRadera