tisdag 6 oktober 2009

Cape Town Night Out

Ursäkta att jag varit dålig på att uppdatera, det börjar ju dra ihop sig för terminen, och det märks!!!
Tentor, test, case studies, och projekt arbeten avlöser varandra. Just nu längtar jag bara tills allt är klart och man kan få njuta av lite ledighet.

Helgen var mysig, vi har haft 30 grader varmt (fast idag är det betydlig svalare igen). Jag och Matilde var på först och besökte en av hennes gamla värdfamiljer som bor i Grassy Park "In the gangster hoods". Super trevligt äldre par, som verkade vara otroligt omtänksamma. Efter vi fikat där, åkte vi till Muizenberg för att lapa sol, bestämde oss för att äta middag i närheten så efter att ha suttit fast i en bilkö i en evighet, hamnade vi i Kalk Bay. Väldigt mysig liten bukt, åt på en restaurang med utsikt över hamnen. Sen var det dax att bege sig hemåt för att plugga fram tills kl 02.00 suck.

I lördags var det riktigt varmt ute, så det blev till att åka till stranden "Strand". En gigantisk sandstrand med finkornig sand. Vi var inte direkt ensamma på playan, kombinerade sol med läsande.
Sen fick vi skynda oss hem för att fixa oss inför utgången i Kapstaden.
Kl 19.30 hämtade Robert från International office upp 20 glada studenter och körde in oss till Longstreet (bargatan). Vi fick lite info vad vi skulle tänka:

- Gå aldrig ensamma på Longstreet
- Håll koll på era saker, jag kan garantera er att någon kommer försöka råna er.
- Ställ inte ifrån er drinken
- Om ni ska köpa droger, köp "good stuff", mycket skit som säljs
- och.... försök håll er vid liv.
Tack tack.

Började kvällen på en libanesisk restaurang 3rätters stod på menyn., super god spicy mat, som vi åt med händerna. Ska försöka lägga upp lite bilder från kvällen, när jag väl får tid. Blev mycket snack och skratt.

Sedan bar det av till en jazz klubb uppe på en takvåning. Mysigt och annorlunda ställe, måste bara informera om att Kapstaden ÄR annorlunda. Atmosfären påminde mig en hel del om New York, fast ett tuffare klimat. Efter några timmar och drinkar senare hamnade vi på en klubb som hette "JO BURG". Musiken var kanon, jag och Matilde lämnade aldrig dansgolvet.
KL 04.00 hämtade Robert upp oss igen och körde oss tillbaka till Stellenbosch.

En lyckad och galen kväll, vi får väl vara glada över att endast 3 av killarnas mobiler blev stulna, det kunde ju varit värre....

Studierna väntar.

Ha en mysig kväll
kramar

3 kommentarer:

  1. Guuud! Det låter ju helt livsfarligt! Tänkte bara säga att The City och The Hills hade premiär här ikväll.... The hills kommer att bli sååå hett den här säsongen! Ta hand om dig! Puss gumman

    SvaraRadera
  2. Hej min lilla mygga! Var du är ute och far, låter helt crazy allt du gör, skulle så gärna vilja vara med och dela det med dig. Jag har äntligen kommit hem ifrån jobbet i gbg. nu ska jag plugga ny färg och sedan ut och sälja imon. hoppas vi snackar sen. puss på dig din Afrikaan

    SvaraRadera
  3. Inte helt ofarligt där nere. Här är allt bra både med oss och de två fyrbenta, full rulle som vanligt. Lloyd envisas fortfarande med att ha alla leksakerna under soffbordet och vi bär tillbaks till lådan i köket. 4 grader varmt idag på morgonen, visst är du lite avundsjuk på att vi har det så friskt och svalt... Var rädd om dig. Många kramar från Carina, Thomas, "lillkillen" och Tessie.

    SvaraRadera